ΑΚΟΥΑΜΑΡΙΝΑ

Posted by editor 23/10/2017 0 Comment(s)

Ανήκει στην οικογένεια της Βηρύλλου. Έχει χημική φόρμουλαː Al2 Be3 Si6O18 και σε ένα ποσοστό περίπου 5% περιέχει διάφορα μέταλλα.

Έχει σκληρότητα = 7,5 και πυκνότητα = 2,68 – 2,74 και κρυσταλλώνεται στο εξαγωνικό σύστημα. Είναι διαφανής έως αδιαφανής με υαλώδη λάμψη. Το χρώμα της ακουαμαρίνα μπορεί να είναι μπλε-γαλάζιο έντονο, ασθενές γαλάζιο μέχρι και σχεδόν άχρωμο. Επίσης υπάρχουν και αποχρώσεις πράσινο-μπλε, κίτρινο-πράσινο. Το χρώμα του οφείλεται στην παρουσία σιδήρου.

Η καλύτερη και πιο περιζήτητη ποικιλία είναι η μπλε-γαλάζια έντονη, που ονομάζεται ‘’Αγία Μαρίνα’’(Santa Maria) και προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από τη Βραζιλία. Άλλες καλές ποιότητες προέρχονται από τη Μοζαμβίκη, τη Ρωσία, την Κίνα και αλλού.

Σύμφωνα με τον Πλίνιο τον Πρεσβύτερο, οι καλύτερες πέτρες είναι εκείνες που άμα βυθιστούν στο θαλασσινό νερό, δεν διακρίνονται.

Επίσης ο Ερμής ο Τρισμέγιστος πίστευε ότι όποιος είχε μαζί του πάντα μια ακουαμαρίνα, θα είχε κάθε είδους ευτυχία και υγεία.

Ο Μέγας Αλβέρτος, μοναχός και φιλόσοφος το 1200μχ, συμβούλευε τη χρήση της ακουαμαρίνας για να νικήσει ο άνθρωπος κάθε φόβο, ανησυχία και να νικήσει οποιονδήποτε εχθρό.  

Η κρυσταλλοθεραπεία συμβουλεύει, η ακουαμαρίνα να χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις επιθετικότητας, σε αλλεργίες, σε αρτηριακά προβλήματα, σε άσθμα γενικά, προβλήματα αναπνευστικά, στην προστασία της καρδιάς, στους νευραλγικούς πόνους, προβλήματα έκφρασης, προβλήματα λαιμού και φάρυγγα, στη δυσλειτουργία των ορμονών, στην ηρεμία των νεύρων και στις αλλεργίες του δέρματος.

Η ακουαμαρίνα ενδείκνυται κυρίως για το τσάκρα του λαιμού.